חיפוש
Close this search box.

הפרעת אכילה – איך מטפלים באכילה רגשית?

אנשים ברבים סובלים מהתקפי זלילה הנובעים מאכילה רגשית. אלו הם התקפים בהם הסובלים מהבעיה מכניסים לגוף כמויות גדולות של מזון ולעתים לאחר מכן מנסים לנטרל את ההשפעה באמצעות הקאות או דרכים אחרות. התקפי זלילה אלו יוצרים סוג של סיפוק רגשי ופורקן והם נובעים מהקושי של הסובלים להתמודד עם רגשות לא נעימים, אי שקט נפשי ומחשבות שליליות. התקפי אכילה בולימיים אלו גורמים לנזק בריאותי ונפשי ויש צורך בטיפול לבולמוסים. אז איך מעניקים טיפול לבולימיה?

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) – טיפול בהפרעת אכילה

התקפי זלילה חסרי שליטה נובעים ממניעים רגשיים וזהו המפתח לטיפול בהפרעת אכילה; יש לרדת לשורש הבעיה ולהתמודד עם המניעים הרגשיים של הבעיה. בהחלט קיים טיפול בהפרעת אכילה, טיפול אשר עוזר למטופל להפחית את אי – השקט הרגשי אשר יוצר את הדחף לאכילה רגשית.

הטיפול המומלץ במחקרים היום לאכילה רגשית הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) אשר נועד לתת למטופל כלים חדשים להתמודדות נכונה עם המצבים הרגשיים ומציאת פורקן שאינו מתבטא באכילה רגשית.

החלק הקוגניטיבי של טיפול לבולימיה נוגע להרגלי החשיבה. על מי שסובל מהבעיה ללמוד לפרש דברים, מצבים רגשיים, בצורה בטוחה ובריאה יותר ולא ליפול לאותם דפוסי מחשבה אשר יוצרים אצלו לחץ מיותר. למשל אצל רבים מאיתנו מצבים של חוסר שליטה, אי וודאות או כל אי נעימות רגשית יוצרים מצוקה נפשית. חלקנו יודעים איך להתמודד איתה, אחרים פורקים את העומס הנפשי באמצעות אכילה רגשית. בעזרת הטיפול הקוגניטיבי משנים את דפוסי המחשבה ולומדים לקבל את אותם מצבים כחלק טבעי מהחיים איתו יש להשלים; יש ללמוד להתמקד בהיבטים החיוביים של המציאות שסביבנו ולא בבעיות ובלחצים. מי שלומד ומתרגל לעשות זאת זוכה להרגשה בטוחה ורגועה יותר בחייו.

בחיים, לכל אחד ישנם רגעים בהם הוא נאלץ להתמודד עם רגשות ותחושות לא נעימים, אלו יכולים להיות דברים מחי הזוגיות, במקום העבודה או כל דבר אחר הגורם ללחץ נפשי, אך לא כולנו יודעים להתמודד נכון עם הרגשות. החלק השני של הטיפול בהתקפי זלילה הוא טיפול התנהגותי. בטיפול התנהגותי המטופל לומד להתמודד נכון עם רגשותיו, כלומר להכיל ולפרוק רגש בצורה נכונה, בצורה בריאה אשר אינה גורמת לדחף הבולימי. מי שלא למד להתמודד עם הרגשות ולא פיתח סובלנות רגשית עלול להיקלע להתקפי זלילה בלתי נשלטים. הטיפול ההתנהגותי מסייע לפתח את אותה סובלנות רגשית ומלמד את המטופל לפרוק רגשות בצורה יזומה ולא לחכות להתקפים בולימיים. במהלך טיפול לבולמיה לומדים את השיטות לפריקה רגשית יזומה שאינה מערבת אכילה רגשית.

הנחת העבודה של טיפול להפרעת אכילה היא שככל שהמטופל ילמד להימנע מדפוסי המחשבה היוצרים אי שקט נפשי, יחליפם בדפוסי מחשבה חיוביים וגם ילמד להכיל את רגשותיו ולפרוק אותם בצורה בריאה, כך הוא ימנע מהתקפי הזלילה. בעצם טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) מטפל באופן ישיר בגורמים לבעיה.

אם גם לכם ישנם התקפי אכילה בלתי נשלטים הנובעים ממניעים רגשיים, אין סיבה לסבול. פנו לטיפול CBT היום לקבל טיפול בהתקפי זלילה. לא יודעים איך לבחור מטפל? כנסו לקריאה נוספת על איך לבחור מטפל באכילה רגשית >>

שיתוף המאמר:

לפודקאסט "בריא בראש":

אין מטפל קרוב באיזור שלך?

אין לך זמן או כסף להגיע לטיפול פרטי?

לא נוח לך לדבר עם מישהו על הבעיות שלך? 

קורס אינטרנטי בהנחיית ד”ר אוהד הרשקוביץ מלמד אותך להתגבר על החרדות ולשפר את החיים מקצה לקצה

טיפול CBT בסקייפ - דר` אוהד הרשקוביץ - פסיכולוג
דילוג לתוכן